Five Nights at Freddy's

ФНАФ

 — багатоплатформова інді-відеогра в жанрах point-and-click та survival horror, розроблена у 2014 році Скоттом Коутоном, на рушію Clickteam Fusion 2.5. Вихід ігри для персональних комп'ютерів відбувся 8 серпня 2014 року.





Головний герой гри Майк Шмідт, влаштувався на роботу нічним охоронцем в сімейну піцерію «Freddy Fazbear's Pizza», що належить вигаданій компанії «Fazbear Entertainment». До Майка працював інший охоронець, і саме він залишає голосові повідомлення щоночі (до тих пір, поки його не вб'ють в четверту ніч, після чого в п'яту ніч будуть тільки спотворені звуки), в яких пояснює похмурі таємниці історії піцерії. Він пояснює Майку, що чотири аніматронних персонажа (ведмідь Фредді, заєць Бонні, курка Чіка і лис Фоксі) ночами оживають, аби їх сервоприводи не закисли від довгого простою.

  • Бонні — фіолетовий кролик з червоним метеликом на шиї та гітарою. Проходить в офіс лише з лівої сторони. Активний в усі ночі, блокує двері для Фоксі. Один з найнебезпечніших супротивників, оскільки чіткої тактики та послідовності в нього нема.
  • Чіка — жовта курка зі слинявчиком на шиї з написом «Let's eat!» (укр. Нумо їсти!). На відміну від Бонні ходить тільки з правої сторони. Як і Бонні може подовгу стояти за вікном біля дверей, змушуючи витрачати багато енергії. Блокує двері для Фредді.
  • Фоксі — червоний лис, одягнений як пірат (має пов'язку на оці, замість правої руки гак). Його тіло в багатьох місцях вкрите суцільними подряпинами. Знаходиться в локації «Піратська Бухта». Активний починаючи з другої ночі, а іноді з першої. Атакує гравця лише з лівої сторони. Активізується тоді, коли гравець занадто багато або занадто мало спостерігає за ним. Якщо ви побачили на камері 2А, як Фоксі біжить по коридору, слід негайно зачиняти ліві двері, інакше через декілька секунд він забіжить у кімнату охоронця і вб'є гравця. Це найнебезпечніший аніматронік.
  • Фредді — коричневий ведмідь з мікрофоном у лівій лапі. Соліст у групі і лідер аніматроніків. Перші дві ночі вивчає тактику гравця, тому активізується лише з третьої ночі. Якщо він стоїть біля кімнати охоронця, слід терміново зачинити двері, інакше Фредді зникне з камери і нападе на Вас. Також він нападає на Майка з лівої сторони, коли закінчується енергія.
  • Золотий Фредді, у файлах гри вказаний як «Yellow Bear» — таємний ворог і п'ятий аніматронік. Має роль «пасхалки» у грі. Виглядає як друга версія звичайного Фредді. Знаходиться ймовірно на кухні, де камера не працює. Може з'явитись у кімнаті охоронця, якщо гравець побачив постер з його обличчям або напис «це я» у «Піратській Бухті» на одній з камер з шансом 1-1,5 %. Найзагадковіший аніматронік.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Five Nights at Freddy's 2

Five Nigts at Freddy's 5 (FNAF Sister Location)